AGA driver nu tankstationen på Arlanda där 60-80 fordon kan tankas per timme

Nu driver AGA tankstationen för fordonsgas på Arlanda

AGA har övertagit driften av fordonsgastankstationen vid Arlanda från Stockholm Gas. Tankstationen har fem tankningsplatser för vanliga personbilar och en som är speciellt anpassad för bussar. Den stora kapaciteten innebär att mellan 60-80 fordon kan tankas per timme på tankstationen. Övertagandet innebär inte någon förändring för kunderna som kan fortsätta att använda sina tankkort som vanligt.

”Det känns mycket positivt att AGA nu även driver den populära fordonsgastankstationen vid Arlanda. Vi satsar stort på fordonsgas och arbetar kontinuerligt för att bygga ut tankningskapaciteten och öka tillgängligheten för våra kunder”, säger Johan Weimenhög, affärsutvecklare på AGA Gas AB.

Att köra på gas istället för bensin och diesel innebär fördelar både för miljön och för plånboken. Koldioxidutsläppen mer än halveras om bilen körs på fordonsgas och dessutom minskar utsläppen av både kväveoxider och partiklar. Ekonomiska fördelar blir det också eftersom fordonsgas är 15-20 procent billigare per kilometer jämfört med bensin.

AGA distribuerar fordonsgas samt bygger och sköter biogas-/fordonsgasstationer. Det finns idag drygt 150 publika tankstationer för fordonsgas i Sverige, varav AGA sköter 26 anläggningar. AGA:s tankstationer finns runtom i hela landet – från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Den fordonsgas som AGA distribuerar på Arlanda innehåller garanterat alltid minst 70 procent biogas.