Icell använder LNG i produktionen av sin miljövänliga cellulosaisolering

Miljövänlig isolering med LNG

AGA har tecknat ett flerårigt avtal med dalaföretaget Icell gällande leverans av flytande naturgas (LNG). Avtalet värderas till cirka åtta miljoner kronor. Icell, som tillverkar miljövänlig isolering för byggbranschen, utökar nu sin verksamhet med cellulosaisolering i skivform där LNG används i produktionsprocessen.

– Våra miljövänliga isoleringsskivor är kanske det största som hänt inom isoleringsbranschen sedan 1960-talet och vi ser fram emot att de inom några veckor kommer att finnas ute i handeln, säger Roger Gudmundsäter, vd och utvecklingsansvarig på Icell. LNG var ett självklart val eftersom bränsleslaget minskar miljöutsläppen markant jämfört med olja samt innebär att det blir enklare att styra produktionsprocessen.

AGA har tillsammans med företaget installerat en LNG-tankstation för mellanlagring av naturgasen som används i produktionen av de nya miljövänliga isoleringsskivorna.

– Det är glädjande att Icell har valt AGA som samarbetspartner och leverantör av LNG, säger Tor Huseboe, Head of Clean Energy på AGA. Vi blir på detta sätt delaktiga i produktionen av den nya och innovativa cellulosaisoleringen i skivform och det känns mycket positivt.

Läs mer om AGA:s naturgaslösningar på hemsidan.