Det gick åt 70 liter färg när Muralartisten Eduardo Kobra gjorde konst av Lindes tankar i Cubato, Brasilien.

Kreativa tankar – tankgraffiti av Kobra

Genom att skapa ett gigantisk konstverk kan nu både anställa och allmänhet glädjas åt muralartisten Eduardo Kobras konst på två av Lindes tankar i Cubato, Brasilien.

Kobras tankkonst på Lindes anläggning har rönt stor uppmärksamhet i media och uppskattas av både anställda och lokalbefolkningen. ”Kobra är en stor kändis i Brasilien, så allt han gör blir uppmärksammat” säger Thatiana Ostorero, Communication Manager på Linde i Brasilien, som koordinerade projektet. ”Det är en vackert inslag i ett industriområde och folk uppskattar det riktigt mycket. Det är kul att se att så många tar kort på dem. Reaktionerna vi fått är verkligen postitiva, även de vi fått i sociala och lokala medier.”

En månad och 70 liter färg
Med 70 liter färg och en kompressor har den populära brasilianaren Kobra sprayat de två största tankarna på Lindes luftseparationsanläggnign i Cubato. På dem har han gjort sin tolkning av Linde och Lindes vision. Hans idé med motiven på tankarna är att barnen uttrycker framtiden och viljan att bygga en bättre och säkrare värld med respekt för vår planet, med vinden som rör sig och uttrycker innovation och förnyelse.

Ses av tusentals varje dag
Tankarna som lagrar flytande gas är 14 meter långa och 17 meter I diameter.  De står precis vid den 30,6 kilometer långa motorvägsstreckan som som förbinder Cubatao och Guaruja, där tusentals fordon passerar dagligen.  Att Kobras färglada glada konst piggar upp både anställda och förbispasserande är inte så konstigt. För vem blir inte upplyft av kreativa tankar!

Text: Cecilia Rudengren, Foto: AGA