IceGuerilla jobbar på att få fram de bästa smakerna. 2012 vann de tävlingen om Tysklands godaste vanillglass

IceGuerilla skickar glass på posten

Sol, hav och glass. Vare sig du är på en glassbar, på stranden eller hemma så skulle inte sommaren vara densamma utan glass. Men att få glass levererat direkt hem har har hittills inte varit så lätt.  Medan rykande heta pizzor kan levereras nästan var som helst, är en glassleverans en betydligt större utmaning  då det innebär hög temperaturer under själva transporten och komplicerade kylmetoder för att levereras med lastbilar. Men en liten glasstillverkare i norra Tyskland har visat att det går att göra – med hjälp från Linde.

Webbplatsen för IceGuerilla ser ut som en typisk glassbar: du kan välja mellan 24 olika smaker och välja spännande topping som chiliflingor eller vit choklad på 500 ml tub.

Vad som inte är så typiskt för en traditionell glassbar är det som händer när du väl har gjort ditt glassval. Glassen förpackas i en transportlåda kyld med torr-is och skickas från Beeskow i Brandenburg till kunder överallt i Tyskland. För att utforma behållaren som glassen transporteras i hade IceGuerillas glassmakare Ralf Schulze  ett nära samarbete med Tilo Großmann, försäljningsrådgivare för Lindes avdelning för Mat och dryck. Resultatet är ett framgångsrecept.

”Glassen håller sig perfekt fryst i behållaren i upp till 75 timmar”, bekräftar Großmann. ”Den torr-is vi levererar är den perfekta lösningen för en konstant och långvarig kyleffekt.”

På IceGuerillas hemsida beställer du smak och topping – precis som i en vanlig fysisk glassbar

Großmann berättar att han träffade kunden rent av en slump. ”En kollega hänvisade mig till en tidningsartikel om en liten glassproducent som var känd för sin vaniljglass. Jag tänkte genast att han skulle vara intresserad av våra kryogenprodukter. ”

Großmann kontaktade företagets ägare Schulze och bokade snabbt in ett möte. Där fick han reda på IceGuerillas planer på att leverera glass per post. Och nu, tack vare stor efterfrågan från hela Tyskland, leveransräckhåll för populära glassen skulle kunna utvidgas till Österrike, Polen och Schweiz.

För att möta den ökande efterfrågan, planerar även Schulze att etablera en glassfabrik i närheten av Beeskow. Großmann säger att Linde också kan hjälpa till med det projektet, inte bara med torris utan även med andra kompletterande kryogenprodukter.

Text: Christoph Lange
Foto:IceGuerilla