Falengreen A/S: AGAs lösningar med MAPAX är både kostnadseffektiva och smidiga

– Om du inte förpackar till exempel mozzarella i en modifierad atmosfär kommer osten att bli möglig på bara 2-3 dagar, säger Ole Rasmussen, produktionschef på Falengreen A/S. Genom att använda MAP-gaser från AGA håller sig mozzarellan perfekt i över 3 månader.

För det danska livsmedels- och dryckföretaget Falengreen A/S är MAP-tekniken (förpackning i modifierad atmosfär) en viktig del av verksamheten. Varje år producerar företagets 24 anställda omkring 3 500 ton ost. Falengreens rivna ostar är marknadsledande i Danmark och står för 95% av företagets totala försäljning. Specialostar importeras från hela Europa och distribueras sedan till alla danska livsmedelsbutikskedjor som COOP och Dansk supermarked samt till vissa kedjor i Sverige och Tyskland.

Ost är dock inte Falengreens enda produkt – de säljer även olika mejeriprodukter, färdigmat, alkohol, nötter, läsk och juice. Företaget är i själva verket den största leverantören av juice med eget varumärke i Danmark.

Samarbetet går som en välsmord maskin
AGA har levererat lösningar med MAPAX® till Falengreen i 10 års tid. Falengreen använder kväve och koldioxid för att hålla sina varor fräscha längre. Beroende på vilken typ av ost varierar gasblandningens sammansättning. Samarbetet med AGA fungerar smidigt enligt Rasmussen. Förutom att gaserna är högst nödvändiga är AGAs priser bättre än konkurrenternas:

– Vi behöver inte ens komma ihåg att beställa mer gas eftersom ett datasystem rapporterar till AGA om gasnivåerna. När våra två gasbehållare måste fyllas på gör AGA det automatiskt, berättar Rasmussen märkbart nöjd.