AGA gav Volvo svetsen som aldrig stannar

Aldrig tidigare har AGA levererat en säkrare lösning till en svetskund. Volvo Construction Equipment behövde en tillförlitlig gasförsörjning. Det blev både hängslen och livrem.

Volvo Construction Equipment förser hela världen med anläggningsmaskiner. Vid tillverkningen av de dyrbara hydraulcylindrarna till Volvos maskiner kan ett avbrott i svetsprocessen stanna upp hela produktionen, vilket ger en förlust i både tid och pengar men innebär också en risk för försämrad kvalitet. Förutom risken för oönskade avbrott fanns på Volvo Construction Equipment tidigare även en risk för bindfel då blandningsförhållanden kunde variera. De saknade även analysmöjligheter och fick byta gaspaket själva. Volvo kontaktade därför AGA och tillsammans gjordes tester under ledning av svetsingenjör Thomas Korff. Lösningen blev en av de säkraste gaspaket som AGA någonsin levererat, med en obefintlig risk för driftstopp.

Automatisk gasförsörjning
Med den nya lösningen levereras gasen från tank och mixer. Vid tryckfall kopplas gasen med automatik om på ett reservpaket så att driften inte störs. Två paket corgon 18 är inkopplade med AGAs tjänst SECCURA® automatisk gasförsökning, vilket gör att Volvo inte behöver oroa sig för att gaspaketen tar slut. En gasanalysator med loggningsfunktion är kopplad till gasen som kommer ur ledningen. Via analysatorn kan Volvo följa vilken blandning som kommer ut i deras process. Ett larm är kopplat om blandningen går under eller över 10 procent mot det satta riktmärket på 18 procent blandning. “Vi har aldrig tidigare levererat en sådan komplett lösning inom svetsprocess tidigare”, säger Stefan Sandberg, områdessäljare på AGA.

Säkrad process
Med den nya lösningen har Volvo fått en säker och stabil svetsprocess. De behöver inte längre bekymra sig för dåliga svetsresultat eller om gasblandningen är olika vid leverans. “Tidigare körde vi med endast tömningscentral och paket som vi fick byta själva, vilket ökade risken för bindfel”, säger Jörgen Persson på Volvo. Eftersom vi inte hade någon analysator då fanns det alltid risk för att blandningsförhållandena kunde variera utan att vi visste om det.

Ständig back-up
Den nya lösningen ger också löpande analys och ständig back-up. Resultatet är bättre kontroll på blandningsförhållande, med mindre risk för bindfel och bättre kvalitet. “Nu behöver vi inte bekymra oss längre”, säger Jörgen Persson. Det tar mindre tid att byta paket och vi behöver inte lägga tid på att beställa nya eller oroa oss för att det ska ta slut.

 

Text: Ina Zackari-Näär, Cecilia Rudengren
Foto: Volvo

Kontakt pa AGA: goran.flank@se.aga.com